Doorstromer/ andere woning

Je eerste woning wordt te klein, je wilt een tuin, een andere omgeving. Tijd voor een andere woning! De oude woning wordt verkocht. Wat kun je met de overwaarde of de restschuld? Wij helpen je een passende oplossing te vinden voor een nieuwe hypotheek, waarbij wij rekening houden met de oude hypotheek. Wat past bij je nieuwe situatie, welke hypotheekvorm annuïteit, lineair of een deel aflosvrij, nog steeds NHG?

Je oude woning wordt in de praktijk later verkocht dan dat je de nieuwe woning koopt. De overwaarde uit je oude woning heb je nodig voor de hypotheek van je nieuwe woning. Het geld uit je oude woning is er alleen nog niet als de overdracht plaatsvindt van je nieuwe woning. Een overbruggingslening biedt dan een oplossing. Daarmee overbrug je de periode tussen de aankoop van je nieuwe woning en de verkoop van je oude woning.

Verbouwing en energiebesparende oplossingen in de nieuwe woning kunnen ook meegefinancierd worden in de hypotheek.

Bij het kopen van een woning is het altijd aan te raden om een bouwkundige keuring uit te voeren. Dan kom je niet voor onverwachte kosten te staan van achterstallig onderhoud. Voor een bouwkundige keuring kun je ook bij ons terecht. Ook kun je bij ons terecht voor het verplichte energielabel (verplicht bij verkoop van de oude woning)

Maak vandaag nog een afspraak voor een gratis gesprek.

Neem contact met ons op